Appeltaart met havermout
  • Recipe Single Image
  • TaartHoofdgroep
  • 8Aantal personen
  • Tijd
  • 7Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte en vet een springvorm van 26 cm doorsnede goed in en beleg de bodem met bakpapier.
2. Schil de appels en snijd ze in blokjes, meng ze met de rozijnen en voeg naar smaak kaneel toe.
3. Meng het bakmeel met de suiker en de havermout door elkaar. Smelt de roomboter zachtjes op het vuur en roer goed door het meel-havermoutmengsel.
4. Bekleed met driekwart van het deeg de bodem en de rand van de springvorm, druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
5. Verdeel het appel-rozijnenmengsel over het deeg en verkruimel de rest van het deeg erover en druk licht aan.
6. Bak de appeltaart 40-45 minuten in de voorverwarmde oven tot de taart gaar en goudbruin is.

TIP! Ook erg lekker om 250 g amandelspijs los te maken met een ei en een beetje citroenrasp en dit over de bodem te verdelen, voordat je de appels erin doet. (Ik maakte de taart met amandelspijs).



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: Caroline Brouwer

Door: ReceptenVandaag