Witte chocoladetaart
(5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • TaartHoofdgroep
  • 8Aantal personen
  • Tijd
  • 18Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

    Voor de bodem:

  • Voor de vulling:

  • Voor de topping:

Bereidingswijze

1. Zeef de bloem in een kom en meng daar de basterdsuiker, de vanillesuiker en het zout doorheen.
2. Voeg de roomboter toe en kneed het geheel met koude handen tot een grof kruimeldeeg.
3. Rasp de schil van de citroen en doe de rasp met 1 ei bij het kruimeldeeg.
4. Kneed het deeg nu tot een soepel deeg en leg het afgedekt in plastic folie in de koelkast te rusten.
5. Bedek de bodem van je springvorm met een stuk bakpapier en vet de randen in met roomboter.
6. Rol het deeg uit en bekleed hiermee de springvorm.
7. Prik met een vork gaatjes in de bodem en zet de vorm weer terug in de koelkast.
8. Verwarm de oven voor op 200 graden.
9. Bedek de taartbodem met een stuk bakpapier en strooi daar de bakbonen of linzen bovenop.
10. Bak de bodem 10 minuten in het midden van de oven met de bakbonen en daarna nog 5 minuten zonder om het wat extra kleur te geven.
11. Verlaag de temperatuur na het bakken van de bodem naar 180 graden.
12. Smelt 300 gram witte chocolade in een metalen mengkom boven een pan met kokend water.
13. Doe de gesmolten chocolade in een andere kom en voeg de crème fraîche toe.
14. Voeg 1 voor 1 de resterende eieren toe.
15. Giet het mengsel op de bodem en bak de taart in 25 minuten gaar in het midden van de oven.
16. Laat de taart volledig afkoelen (eerst op het aanrecht, daarna in de koelkast).
17. Bestrooi de taart licht met poedersuiker en serveer met wat slagroom en fruit. Genieten maar!

TIP! Deze taart blijft afgedekt nog een paar dagen goed in de koelkast als je de slagroom en het fruit pas toevoegt op het moment van serveren.



Beoordeel het recept:

 (1 stem)



Bron: Chicks love food

Door: