Mango ijstaart
(3.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • TaartHoofdgroep
  • 8Aantal personen
  • 30 - Tijd
  • 14Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

    Voor de bodem:

  • Voor de vulling:

  • Voor de topping:

Bereidingswijze

1. Neem een springvorm met een diamter van tussen de 18 en 24 cm en bekleed die met een stuk bakpapier.
2. Verkruimel de mariakoekjes in een keukenmachine.
3. Smelt de boter in een pan en voeg dit bij de kruimels in de machine.
4. Laat nog een keer mixen en strooi de kruimels in de vorm.
5. Druk de kruimels aan met de bolle kant van een lepel en zet de vorm in de vriezer.
6. Klop de monchou, de ricotta, de room, de suiker en de limoenschil door elkaar tot een lobbig mengsel.
7. Haal de vorm uit de vriezer als de bodem goed is afgekoeld en giet daar de vulling overheen.
8. Schil één van de mango’s en snijd deze in grove stukken.
9. Pureer de mango met eventueel een klein beetje limoensap en giet dit mengsel ook in de vorm.
10. Meng met een lepel de mango en het romige mengsel grof door elkaar in de vorm zodat je een gemarmerd effect krijgt.
11. Zet de taart, afgedekt met plasticfolie in de vriezer.
12. Pureer in de tussentijd ook de andere mango met een beetje citroensap.
13. Giet het 2e mango-mengsel als topping over de taart als deze een klein beetje is afgekoeld en zet de taart weer terug in de vriezer.
14. Haal de taart een half uur voor het serveren uit de vriezer en serveer hem in lekkere plakken.



Beoordeel het recept:

 (10 stemmen)



Bron: Chicks love food

Door: