Creme brûlee-taart
Ster Ster Ster Ster (4.3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • TaartHoofdgroep
  • 8Aantal personen
  • 55 - Tijd
  • 13Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

    Voor de bodem:

  • Voor de vulling

Bereidingswijze

1. Meng in een kom de bloem, de boter, de suiker en het halve ei door elkaar totdat er een dikke deegbal ontstaat.
2. Rol daarna de deegbal in plasticfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.
3. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvorm van 22 cm doorsnee met bakpapier (de springvorm kan ook kleiner zijn, maar dan wordt je taart wat hoger).
4. Rol het geruste deeg uit en bedek daar de bodem en zijkant mee. Let op! Maak de rand niet te hoog maar zorg er wel voor dat het tot over de helft reikt, zodat de creme er dadelijk niet overheen loopt.
5. Bekleed nu de bodem met aluminiumfolie en bakbonen of bakknikkers en bak 15 minuten in de oven. Deze bakvulling gebruik je puur om de bodem af te bakken, en kun je keer op keer opnieuw gebruiken.
6. Verwijder na 15 minuten het aluminiumfolie en de bakbonen en bak de bodem nog een keer 10 minuten. Zodra de bodem klaar is laat je hem afkoelen in de bakvorm.
7. Nu door naar de vulling. Week in een kommetje gelatineblaadjes in koud water en laat deze zacht worden.
8. Klop in een kom de eierdooiers met de suiker tot een licht mengsel.
9. Verwarm in een pannetje de room met het merg van het vanillestokje tot net onder het kookpunt.
10. Giet het eimengsel bij de slagroom en blijf roeren totdat het mengsel indikt.
11. Zodra het mengsel is ingedikt voeg je de vier geweekte gelatineblaadjes toe aan het mengsel en roer tot het is opgelost.
12. Giet het creme brulêe mengsel op de gebakken taartbodem en zet het voor minstens 2 uur in de koelkast.
13. Voor het krokante laagje bestrooi je de opgesteven taart met rietsuiker en verwarm je het met een creme brulêe brandertje, mocht je die niet hebben, zet de taart dan heel even onder de grill in de oven, niet te lang anders gaat de vulling smelten.



Beoordeel het recept:

 (9 stemmen)



Bron: Chicks love food

Door: ReceptenVandaag