Kokos-citroen taartjes
(1.7 / 5)
  • Recipe Single Image
  • TaartHoofdgroep
  • 8Aantal personen
  • 10 - Tijd
  • 9Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Doe de koekjes, de kokos en de rasp van één citroen in een keukenmachine en maal de ingrediënten tot kruimels.
2. Smelt de roomboter in een pannetje op laag vuur.
3. Voeg de gesmolten roomboter toe aan het kruimelmengsel en mix nog een keer kort door elkaar.
4. Doe acht papieren vormpjes in een muffinvorm.
5. Verdeel het kruimelmengsel over de acht vormpjes en druk het stevig aan met de bolle kant van een theelepeltje.
6. Klop de slagroom met de poedersuiker in een kommetje luchtig.
7. Meng de mascarpone, met de zoete slagroom en het sap en de rasp van één citroen door elkaar tot een soepele massa.
8. Doe een laag van het mascarpone-mengsel bovenop de kruimellaag in de acht vormpjes en laat het geheel minstens een half uurtje in de koelkast of vriezer afkoelen.
9. Serveer de taartjes zonder of met de papieren vormpjes en maak ze af met een beetje geraspte citroen en/of kokosrasp.



Beoordeel het recept:

 (6 stemmen)



Bron: Chicks love food

Door: