Bannoffee taart
  • Recipe Single Image
  • TaartHoofdgroep
  • 8Aantal personen
  • Tijd
  • 21Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten


  • Voor de toffee:

  • En voor de garnering:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
2. Snijd de helft van de bananen in plakjes en pureer de overige helft.
3. Vet een bakvorm in met wat olie en verdeel de plakjes banaan over de bodem van de bakvorm.
4. Meng de gepureerde banaan met de olie en eieren tot een glad geheel.
5. Voeg de suiker met de bloem, het bakpoeder, het zout en de theelepel kaneel toe aan het eieren, banaan en olie mengsel.
6. Meng dit totdat het helemaal glad is.
7. Schep het beslag over de bananenplakjes in de taartvorm.
8. Bak de taart in een voorverwarmde oven ongeveer 35/40 minuten gaar.
9. Controleer of de taart goed is van binnen en niet meer plakt als je er een mesje doorheen haalt.
10. Laat de taart afkoelen.
11. Nu door naar de lekkere toffeesaus! Neem een ruime pan, want het kan een beetje gaan borrelen.
12. Kook in de pan zachtjes de suiker totdat er een soort karamel ontstaat.
13. Verwarm in een ander pannetje de 200 ml slagroom tot deze bijna kookt en voeg deze voorzichtig bij de suiker.
14. Het kan nu een beetje gaat borrelen, roer goed totdat er een gladde saus ontstaat.
15. Voeg als laatste de 150 gram boter toe.
16. Roer alles goed door elkaar totdat er een gladde saus ontstaat.
17. Laat de toffeesaus afkoelen.
18. Nu de garnering: klop de tweede beker slagroom stijf en voeg er een kwart van de net gemaakte toffeesaus doorheen.
19. Als de taart goed genoeg is afgekoeld verdeel je de toffeeslagroom over de taart heen.
20. Beleg de toffeeroom met plakjes banaan en garneer met de overige toffeesaus.
21. Rasp als laatste wat chocolade voor over de taart.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: Chicks love food

Door: ReceptenVandaag