Oreo-karamel-chocoladecheesecake
  • Recipe Single Image
  • TaartHoofdgroep
  • 8Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

    Voor de bodem:
  • Voor de karamellaag:
  • Voor de toplaag:

Bereidingswijze

1. Als eerst maak je de karamellaag. Dit doe je door een blikje gecondenseerde melk 2 uur te koken in water. Zorg ervoor dat het blikje 2 uur lang onder water staat, je moet dus af en toe bijgieten. Terwijl dit kookt, kun je beginnen met de bodem.
2. De bodem is van oreo’s, deze maal je helemaal fijn. Er mogen nog best wat grotere kruimels bij zitten, maar zorg dat over het algemeen de koekjes tot gruis zijn fijngemalen. De gesmolten boter roer je door de kruimels tot dit goed verdeeld is. Dit stort je in een springvorm van 26 cm Ø. Druk dit goed aan met de bolle kant van een lepel, tot je een stevige en egale bodem hebt.Zet de springvorm even in de koelkast, zodat de bodem kan opstijven.
3. Wanneer het blikje melk twee uur heeft gekookt, kun je de springvorm weer uit de koelkast halen en het blikje open maken. Pas op, het blikje is niet alleen ontzettend heet, ook staat het blikje onder een beetje druk. Giet de inhoud van het blikje op de bodem en spreid deze uit tot een gelijkmatige laag.
4. Zet de springvorm weer in de koelkast en laat deze een uur in de koelkast staan.
5. Dan kun je de vulling gaan maken. Verwarm de oven vast voor op 150°C. Meng de roomkaas met de suiker en het vanille-extract met een mixer tot je een dik romig geheel krijgt. Voeg een voor een de eieren toe terwijl je mixt. Mix op hoge snelheid nog eens goed door tot je een luchtig mengsel overhoudt. Mix niet te lang, want dan kan de roomkaas gaan schiften.
6. Breek de chocolade in blokjes en smelt deze au bain-marie. Meng een lepel van het roomkaasmengsel door de chocolade tot dit helemaal is opgenomen, meng dan nog een lepel erdoor, dit doe je zodat de temperaturen van de twee mengsels niet teveel van elkaar verschillen. Zo mengen de twee het beste. Roer uiteindelijk alles van het chocolademengsel bij het roomkaasmengsel.
7. Als alles goed is gemengd, kun je de vulling in de springvorm scheppen. Maak de bovenkant mooi egaal. Schuif dan de springvorm in de oven en bak de cheesecake zo’n 60 minuten. Wanneer de cake uit de oven komt, moet hij enigszins stevig zijn, maar in het midden nog een beetje wiebelig. Dit wordt nog steviger terwijl de cheesecake afkoelt. Laat de cheesecake minstens 4 uur in de koelkast afkoelen voor je hem aansnijdt, maar het liefst een hele nacht. Je kunt de cheesecake eventueel versieren met toefjes slagroom en een stukje oreo.
8. Je maakt veel mensen blij met deze cheesecake, het is dan ook echt een taart om te delen. Je kunt er met gemak 12-16 stukken uithalen, je hoeft tenslotte maar een klein stukje om maximaal te genieten!Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)Bron: Oh My Foodness

Door: ReceptenVandaag