Mini yoghurt ijstaartjes
  • Recipe Single Image
  • TaartHoofdgroep
  • 12Aantal personen
  • 3Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten

    2 eetl suiker
    250 ml slagroom
    200 ml griekse yoghurt
    75 gr boter, gesmolten
    75 gr merengue schuimpjes
    75 gr theebiscuitjes (mariakoekjes)
    150 gr frambozen en bosbessen (of ander fruit)

Bereidingswijze

1. Verkruimel de koekjes en meng met de gesmolten boter. Schep in iedere muffinvorm een laagje koekkruimels en druk aan met een lepeltje. Klop de slagroom bijna stijf met de suiker. Schep de yoghurt er bij en mix kort er door heen. Verkruimel de merengue schuimpjes grof en schep deze door het yoghurt-slagroommengsel.
Pureer ongeveer ¾ van het fruit met een vork of in een keukenmachine. Schep dit een of twee keer door de room zodat er nog een groot contrast is tussen de witte room en het gepureerde fruit. Vul de muffinvormpje tot de rand met het mengsel en zet minimaal 3 uur in de vriezer.
3. Laat ze voor het serveren een paar minuten ontdooien zodat ze makkelijk uit het vormpje gaan en zodat je ze makkelijk kunt eten. Garneer met het overgebleven fruit. Deze taartjes zijn ideaal om de vriezer te hebben als je (onverwachts) eters over de vloer krijgt.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: Leuke recepten

Door: