Kaastaartjes met wortel, bosuitjes en balsamico
(4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • TaartHoofdgroep
  • 10Aantal personen
  • 7Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Snij de peen in kleine blokjes en kook of stoom ze beetgaar. Stoom/kook op het laatst de doperwtjes mee. Laat de groenten afkoelen.
2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
3. Prak de feta fijn en roer er de belegen kaas en de eieren door. Breng op smaak met wat peper. Meng de groenten door dit mengsel.
4. Leg de plakjes bladerdeeg (zonder papiertjes!) recht voor je. Leg in het midden in de breedte van elk plakje een ‘rolletje’ met vulling. Plak de punten en zijdes aan dezelfde kant aan elkaar (de punten rechts’onder’ en rechts’boven breng je naar elkaar en zo ook links), zodat er een schuitje ontstaat. Je laat de bovenzijde dus open. Je mag ze ook dichtmaken, maar dan heb je pakketjes in plaats van open schuitjes. En envelopjes of driehoekjes kunnen natuurlijk ook.
5. Bak de taartjes in ongeveer een kwartier bruin in de oven en laat iets afkoelen.
6. Bak ondertussen de in ringen gesneden bosuitjes in wat boter zacht.
7. Serveer de taartjes met de bosuitjes en een drupje of plensje lekkere balsamico erover. Wij hadden er ook mango-azijn van Foodelicious bij.



Beoordeel het recept:

 (1 stem)



Bron: Rozemarijn koken & foto

Door: