bergamotcitroentaartje
Ster Ster Ster (3.3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • TaartHoofdgroep
  • 6Aantal personen
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

    Deeg:
  • Vulling:

Bereidingswijze

1. Het deeg moet even een half uur in de koelkast liggen, dus begin daarmee. Kneed de boter met de bloem en poedersuiker door elkaar tot de boter helemaal verkruimeld is. Kneed dan de dooier en het snufje zout erdoor en verpak de bal deeg in plasticfolie en leg ”˜m een half uurtje in de koelkast.
2. Verwarm de oven voor op 170 graden (geen hetelucht nodig).
3. Rasp de citroenen en pers ze uit. Klopt de eieren los en roer er de slagroom, suiker, citroensap en -rasp door. Laat de vulling nu staan tot je ”˜m nodig hebt.
4. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht of plank tot uit tot een lap die de bodem en randen van de bakvorm bedekt. Vet de bakvorm in en bekleed met het deeg. Pluk het overhangende deeg eraf. Dit heb je niet meer nodig.
5. Prik wat gaten in de bodem en bak hem 15 minuten blind voor (bakpapier en blindbakbonen/droge bonen). Verwijder de bonen en het papier en bak de bodem verder tot hij goudbruin is (ongeveer 10 minuten). Giet er dan voorzichtig de vulling in en bak de taart in ongeveer 20 minuten gaar. Als je zachtjes aan de taart schudt, mag de vulling niet scheuren of al te erg bewegen. Gebeurt dat wel, dan is de vulling nog te nat en moet je de taart even terug in de oven zetten. Als de taart goed is, kun je de oven uitzetten en de ovendeur open laten. Laat de taart langzaam en volledig afkoelen, voordat je ”˜m aansnijdt.Beoordeel het recept:

 (3 stemmen)Bron: Rozemarijn koken & foto

Door: ReceptenVandaag