Appel kruimel gebakjes
Ster Ster Ster Ster Ster (5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • TaartHoofdgroep
  • 8Aantal personen
  • 15Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

    voor de bodem:
  • voor de appelcompote:
  • Voor de appelcustard:

Bereidingswijze

Bereiding appelcustard:
1. Als allereerst maak je de appelcustard. Dit is eigenlijk net lemon curd, maar dan is een deel van het citroensap vervangen door appelpuree.
2. Klop de eieren los en meng deze met de suiker en citroenschil. Los de maïzena op in het citroensap en de appelpuree. Voeg dit mengsel bij het eimengsel. Breng de creme in een pannetje op middelhoog vuur aan de kook en laat het zo 2 minuten doorkoken terwijl je blijft roeren. Haal de pan van het vuur en voeg de boter toe. Roer dit er doorheen en zet de custard opzij om af te koelen.
3. Je kunt de curd op laten stijven in een soort mini tulband vormpje. Je kunt natuurlijk ook een ander klein bonbon vormpje gebruiken.
Bereiding appelcompote:
4. Deze compote maak je dus op zijn kokkies. De appels zijn het belangrijkst. Zorg dat je hier kleine blokjes van maakt.
5. Smelt een klontje boter in de pan en voeg de appeltjes toe. Voeg de overige ingredienten naar smaak toe en laat afkoelen.
Bereiding bodem:
6. Voeg alle ingredienten samen en mix kort tot een kruimelig deeg.
7. Voor het bereiden van de bodem heb je 8 kookringen nodig. Bij gebrek hieraan zou je ronde koekjes uitstekers kunnen gebruiken van gelijke grootte.
8. Zet de ringen op een vel bakpapier op de bakplaat en schep het kruimelmengsel er in. Je hoeft dit niet aan te drukken.
9. Bak de kruimelbodems in ongeveer 15 minuten op 180 graden. Na het bakken haal je de ringen vlot van de bodems af. Laat afkoelen.
10. Het opbouwen van deze gebakjes is gelukkig niet moeilijk. Zet een ring op de bodem die iets kleiner is dan de kruimelbodem zelf. Schep hier de appelcompote in en druk licht aan. Haal de ring voorzichtig van de bodem af.
11. Plaats de appelcustard bovenop de compote. Heb je geen bonbon vorm of iets dergelijks? Schep de custard dan in een spuitzak en spuit cirkels op de gebakjes.
12. Om het echt af te maken plaats je een takje en blaadje van chocola op het appelkruimel gebakje. Die heeft natuurlijk niet iedereen in de kast liggen, maar je kunt ook prima zelf aan de slag gaan. Van pure chocola spuit je de stokjes en van groene candy melts kun je blaadjes maken.Beoordeel het recept:

 (1 stem)Bron: Lauras Bakery

Door: ReceptenVandaag