Brownietaart
Ster Ster Ster Ster (3.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • TaartHoofdgroep
  • 4Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten

    Voor de koek:
  • Voor de brownie:
  • Chocolade ganache:

Bereidingswijze

1. Begin met het maken van de koekbodem. Kneed de boter, bloem, suiker en een snufje out door elkaar tot je kruimels krijgt. Voeg dan het halve eitje toe en kneed het tot er een samenhangend deeg ontstaat. Pak het in wat plastic folie en leg het even in de koelkast te rusten. Verwarm ondertussen je oven voor op 200 °c (180 voor een hetelucht oven)
2. Vet je bakvorm goed in met boter of olie. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een lap deeg groot genoeg om je bakvorm te bekleden. Leg het deeg in de vorm en druk het goed in de randjes. Leg er een stuk bakpapier in en een blindbakvulling. Bak het ongeveer 15 minuten in de oven. Haal daarna de vulling er uit en bak het nog eens 10 minuten tot de korst mooi goudbruin is.
3. Maak ondertussen de brownie. Smelt de chocolade en boter in een kom boven heet water. Mix in een andere kom de eieren met de suiker. Giet de gesmolten chocolade hierbij en mix het goed door. Zeef als laatste de bloem en cacaopoeder er door. Roer het door tot het een egaal beslag is. Giet dit in de korst. Bak het in de oven op dezelfde temperatuur voor ongeveer 25-30 min.
4. Als het uit de oven komt laat je het afkoelen en maak je onder tussen de ganache. Snijd de chocolade in kleine stukjes en doe ze in een kom. Verwarm de slagroom in een pannetje tot net tegen het kookpunt. Giet het dan over de chocolade heen. Roer het goed door tot de chocolade helemaal is gesmolten. Giet het dan over de taart heen. Laat het helemaal afkoelen voor je de taart aansnijd.



Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)



Bron: Ervaringensite

Door: ReceptenVandaag