Appel-citroenvlaai
(4.2 / 5)
  • Recipe Single Image
  • TaartHoofdgroep
  • 36 - Tijd
  • 12Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingredi├źnten


  • Keukengerei
    Springvorm 26-30 cm of boterkoekvorm

    Oventemperatuur
    Elektrische oven: 170graden C
    Heteluchtoven: 150graden C
    Gasoven: stand 2-3

Bereidingswijze

1 Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

2 Vet de springvorm in.

3 Bereid het deeg volgens de verpakking Koopmans Appeltaart

4 Bekleed de bodem van de springvorm met het deeg en maak een klein opstaand randje.

5 Bak de bodem op het rooster van de voorverwarmde oven in ca. 30 minuten gaar en goudbruin.

6 Laat de taartbodem afkoelen.

7 Bereid de banketbakkersroom volgens de bereidingswijze van de verpakking

8 Verdeel de room over de taartbodem

9 Vermeng de 50 g suiker en 2 el citroenrasp tot een egaal mengsel en vermeng dit met de appelschijfjes.

10 Verdeel de appelschijfjes over de taart.

11 Bak de taart in 20 minuten af.

12 Bereid de taartgelei volgens de bereidingswijze op de verpakking en verdeel dit over de appelschijfjes.



Beoordeel het recept:

 (5 stemmen)



Bron: Koopmans

Door: