Appeltaart
  • Recipe Single Image
  • TaartHoofdgroep
  • Tijd
  • 15Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten


  • Keukengerei
    Springvorm met doorsnede van 24 cm
    Mixer met deeghaken

    Oventemperatuur
    Elektrische oven: 180 graden C
    Heteluchtoven: 165 graden C
    Gasoven: stand 3-4

Bereidingswijze

1 Het recept van Koopmans Appeltaart is onlangs gewijzigd. Dit recept is gebaseerd op de vernieuwde receptuur. Je herkent de verpakking met de vernieuwde receptuur aan de paarse tekst: Nu 10% meer inhoud. Heb je nog een verpakking met de oude receptuur? Volg dan de bereidingswijze voor het appeltaartdeeg op de verpakking.

2 Wel de rozijnen in lauwwarm water (circa 15 minuten) en dep ze droog.

3 Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

4 Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray (bijv. Dr. Oetker).

5 Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de mix en 2/3 van het losgeklopte ei toe.

6 Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.

7 Bekleed met 2/3 van het deeg de bodem en de rand van de springvorm.

8 Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes.

9 Meng de appelblokjes met de suiker, kaneel en rozijnen.

10 Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan.

11 Bestuif het aanrecht met wat bloem. Vorm van het resterende deeg dunne rolletjes en druk deze op het aanrecht iets plat tot reepjes.

12 Leg de reepjes kruislings over het appelmengsel.

13 Bestrijk de reepjes en de rand van de taart met de rest van het losgeklopte ei.

14 Bak de appeltaart in 60-75 minuten gaar en goudbruin.

15 Laat de appeltaart circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert. Bekijk de appeltaart bakfilm en zie hoe je zelf de lekkerste appeltaart bakt.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: Koopmans

Door: ReceptenVandaag