Kersenkwarktaart
(3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • TaartHoofdgroep
  • Tijd
  • 10Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingredi├źnten


  • Oventemperatuur
    Bodem: Elektrische oven: 200graden C
    Bodem: Heteluchtoven: 180graden C
    Bodem: Gasoven: stand 4
    Taart: Elektrische oven: 180graden C
    Taart: Heteluchtoven: 170graden C
    Taart: Gasoven: stand 3-4

Bereidingswijze

1 Bekleed een met bakpapier bedekt bakblik met 9 ontdooide plakjes bladerdeeg.

2 Snijd het tiende plakje bladerdeeg in 10 dunne reepjes en leg deze langs de rand.

3 Prik het deeg met uitzondering van de rand met een vork in.

4 Bak de bodem tien minuten voor.

5 Splits de eieren.

6 Meng eigeel, kwark, 75 g suiker, citroensap, rum, vanillesuiker goed door elkaar.

7 Sla het eiwit met de resterende suiker stijf en meng dit voorzichtig door het kwarkmengsel.

8 Verdeel het mengsel over de deegbodem.

9 Was en ontpit de kersen en verdeel deze over het kwarkmengsel.

10 Bak de kersenkwarktaart gaar in een voorverwarmde oven.



Beoordeel het recept:

 (1 stem)



Bron: Koopmans

Door: