4,518
Baktijd bodem 10 minuten
onbekende koks

Kersenkwarktaart

Bereidings tijd: Baktijd bodem 10 minuten

Aantal: 1

Ingredienten

– 1 el rum
– 2 eieren
– 500 g kwark
– 100 g suiker
– 500 g kersen
– 1 zakje vanillesuiker
– 1 pak Koopmans Bladerdeeg
– scheutje sap van een halve citroen

Oventemperatuur
Bodem: Elektrische oven: 200graden C
Bodem: Heteluchtoven: 180graden C
Bodem: Gasoven: stand 4
Taart: Elektrische oven: 180graden C
Taart: Heteluchtoven: 170graden C
Taart: Gasoven: stand 3-4

bereidingswijze

1 Bekleed een met bakpapier bedekt bakblik met 9 ontdooide plakjes bladerdeeg.

2 Snijd het tiende plakje bladerdeeg in 10 dunne reepjes en leg deze langs de rand.

3 Prik het deeg met uitzondering van de rand met een vork in.

4 Bak de bodem tien minuten voor.

5 Splits de eieren.

6 Meng eigeel, kwark, 75 g suiker, citroensap, rum, vanillesuiker goed door elkaar.

7 Sla het eiwit met de resterende suiker stijf en meng dit voorzichtig door het kwarkmengsel.

8 Verdeel het mengsel over de deegbodem.

9 Was en ontpit de kersen en verdeel deze over het kwarkmengsel.

10 Bak de kersenkwarktaart gaar in een voorverwarmde oven.

Waardering

(4 beoordelingen)