Bereidings tijd: Baktijd bodem 10 minuten
Aantal: 1
Ingredienten
– 1 el rum
– 2 eieren
– 500 g kwark
– 100 g suiker
– 500 g kersen
– 1 zakje vanillesuiker
– 1 pak Koopmans Bladerdeeg
– scheutje sap van een halve citroen
Oventemperatuur
Bodem: Elektrische oven: 200graden C
Bodem: Heteluchtoven: 180graden C
Bodem: Gasoven: stand 4
Taart: Elektrische oven: 180graden C
Taart: Heteluchtoven: 170graden C
Taart: Gasoven: stand 3-4
bereidingswijze
1 Bekleed een met bakpapier bedekt bakblik met 9 ontdooide plakjes bladerdeeg.
2 Snijd het tiende plakje bladerdeeg in 10 dunne reepjes en leg deze langs de rand.
3 Prik het deeg met uitzondering van de rand met een vork in.
4 Bak de bodem tien minuten voor.
5 Splits de eieren.
6 Meng eigeel, kwark, 75 g suiker, citroensap, rum, vanillesuiker goed door elkaar.
7 Sla het eiwit met de resterende suiker stijf en meng dit voorzichtig door het kwarkmengsel.
8 Verdeel het mengsel over de deegbodem.
9 Was en ontpit de kersen en verdeel deze over het kwarkmengsel.
10 Bak de kersenkwarktaart gaar in een voorverwarmde oven.