Oudhollandse appeltaart
(5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • TaartHoofdgroep
  • 60 - Tijd
  • 12Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

  • vulling:

  • Keukengerei
    Springvorm rond 24 cm

    Oventemperatuur
    Elektrische oven: 180graden C
    Heteluchtoven: 170graden C

Bereidingswijze

1 Het recept van Koopmans Appeltaart is onlangs gewijzigd. Dit recept is gebaseerd op de vernieuwde receptuur. Je herkent de verpakking met de vernieuwde receptuur aan de paarse tekst: Nu 10% meer inhoud. Heb je nog een verpakking met de oude receptuur? Volg dan de bereidingswijze voor het appeltaartdeeg op de verpakking met 150 gram boter.

2 Vet de springvorm in.

3 Roer de boter zacht en voeg de appeltaartmix en tweederde van het losgeklopt ei toe. Kneed het geheel tot een samenhangend deeg.

4 Wel de rozijnen in de rum.

5 Verwarm de oven voor.

6 Meng de custardpoeder, vanillesuiker en eidooiers met 2 el melk. Breng de rest van de melk aan de kook en bind deze met het custardmengsel tot vladikte. Laat de custardvla afkoelen. Roer de vla af en toe goed door.

7 Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine stukjes. Besprenkel de appel met citroensap. Meng citroenrasp, kaneel, rozijnen en suiker erdoor.

8 Rol 2/3 van het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van ca. 1/2 cm dik en bekleed de bodem en 3 cm van de rand van de springvorm ermee.

9 Strijk de afgekoelde custardvla over de appeltaartbodem. Verdeel de appel-rozijnenvulling erover.

10 Rol de rest van het deeg uit en snijd er lange repen van. Verdeel de repen kruislings over de vulling, druk ze stevig vast en bestrijk ze met de rest van de eidooier.

11 Bak de Oud-Hollandse appeltaart iets onder het midden van de oven gaar en goudbruin.

12 Verwarm de abrikozenjam en bestrijk de Oud-Hollandse appeltaarttaart ermee als deze uit de oven komt.



Beoordeel het recept:

 (1 stem)



Bron: Koopmans

Door: