Bananentaart met kersenlikeur
(3.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • TaartHoofdgroep
  • 15 - Tijd
  • 20Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten


  • Oventemperatuur
    Elektrische oven: 210graden C
    Heteluchtoven: 200graden C

Bereidingswijze

1 Haal de bladerdeeglapjes met een mes van elkaar en laat ze ca. 10 minuten ontdooien.

2 Verwijder de folie. Verwarm de oven voor. Vorm van de bladerdeeglapjes 2 vierkanten van 35x35 cm.

3 Leg ze op een met koud water bestreken bakplaat.

4 Prik hier en daar met een vork gaatjes in het deeg.

5 Bak de bodems in het midden van de oven in ca. 15-20 minuten gaar.

6 Vorm van het bladerdeeg dat overblijft eventueel figuurtjes, bak ze mee en gebruik ze als versiering op de taart.

7 Week de gelatine enkele minuten in koud water.

8 Roer de eidooier met de suiker, de vanillesuiker en de melk door elkaar.

9 Klop het dooiermengsel au-bain-marie tot het lichtgebonden is.

10 Knijp de gelatineblaadjes goed uit en roer ze door het warme dooiermengsel. Laat het mengsel daarna iets afkoelen.

11 Klop de slagroom met de poedersuiker en de slagroomversteviger stijf. Spatel het eimengsel door de slagroom.

12 Houd één banaan apart als garnering en pureer de andere bananen met de kirsch.

13 Meng de bananenpuree door het slagroommengsel.

14 Schep de bananenroom op de onderste taartbodem en strijk deze glad. Leg er de andere bodem als deksel op.

15 Rooster de geschaafde amandelen in een koekenpan lichtbruin. Rol de zijkant van de taart door de amandelen.

16 Klop de eiwitten schuimig en voeg de suiker en de poedersuiker toe. Roer de massa tot een glanzend geheel.

17 Bestrijk het gebak ermee. Vorm een golfpatroon in het eiwit met behulp van een vork.

18 Plaats het gebak enkele seconden onder een voorverwarmde grill zodat de eiwitlaag licht kleurt.

19 Snijd de banaan in plakjes, sprenkel er wat citroensap over. Leg ze op de rand van de taart met een kers erop.

20 Verdeel eventueel de bladerdeeg figuurtjes over de taart.



Beoordeel het recept:

 (6 stemmen)



Bron: Koopmans

Door: