Mokkataart
(3.4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • TaartHoofdgroep
  • Tijd
  • 21Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten


  • mokkacrème:

  • Keukengerei
    Springvorm rond 22 cm

    Oventemperatuur
    Elektrische oven: 190graden C
    Heteluchtoven: 170graden C

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor.

2 Vet de springvorm in en bestuif deze met bloem.

3 Klop de eidooiers met de helft van de suiker en de citroenrasp tot een dikke romige massa, die een lint vormt.

4 Klop met schone garden in een vetvrije kom de eiwitten met de rest van de suiker stijf.

5 Spatel het dooiermengsel luchtig door de eiwitten.

6 Zeef in gedeelten de Kristalbloem en maïzena erboven en schep alles voorzichtig door elkaar.

7 Doe het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.

8 Bak de taart in het midden van de oven lichtbruin en gaar. Laat de taart iets afkoelen en verwijder daarna de springvorm.

9 Meng voor de mokkacrème de dooiers met de suiker.

10 Klop dit mengsel au-bain-marie tot een romige crème, die een lint vormt.

11 Koel het mengsel daarna al kloppend af boven een bak met ijskoud water.

12 Roer de boter zacht met de vanillesuiker.

13 Klop dit luchtig en meng het dooiermengsel in gedeelten door de boter.

14 Roer alles tot een glad mengsel.

15 Los de koffie op in ½ el heet water en klop dit door de crème.

16 Rooster de gehakte nootjes in een koekenpan lichtbruin.

17 Snijd de taartbodem horizontaal door en sprenkel de koffielikeur erover.

18 Bestrijk een plak met de mokkacrème en leg de andere plak erop.

19 Bestrijk de zijkant met crème en rol deze door de nootjes.

20 Bestrijk de bovenkant van de taart met mokkacrème.

21 Spuit langs de taartrand rozetten crème en leg er een chocoladegarnering op.



Beoordeel het recept:

 (14 stemmen)



Bron: Koopmans

Door: