Perzik-ijsje
(3.2 / 5)
  • Recipe Single Image
  • ToetjesHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 9Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingredi├źnten

    voor 4 personen:

Bereidingswijze

1. Meng de slagroom met twee eetlepels suiker. Klop het mengsel net niet helemaal stijf. Zet de kom in de koelkast.

2. Was de garde zorgvuldig af. Spoel de garde met water en wat citroensap na.

3. Klop het eiwit met enkele korrels zout zo stijf, dat het te snijden zou zijn. Blijf kloppen en voeg, lepel voor lepel, de rest van de suiker toe.

4. Spatel 3/4 deel van de slagroom door het eiwitschuim. Spatel voorzichtig, zodat zo weinig mogelijk lucht ontsnapt, en niet langer dan noodzakelijk is om de room en het schuim te mengen.

5. Zet het mengsel afgedekt in de diepvries. Dek de rest van de room af en zet die in de koelkast.

6. Schep na 1 uur het halfbevroren mengsel vlug om. Klop het met de garde goed door. Schep de kirsch vlug door het ijs. Zet dat daarna nog 1-2 uur terug in de vriezer.

7. Leg intussen in elke coupe een halve perzik met de bolle zijde naar beneden. Zet de coupes in de koelkast.

8. Klop voor het ijs wordt geserveerd de slagroom nog even op. Vul de spuitzak met de room.

9. Verdeel het ijs over de perziken in de coupes. Garneer met de slagroom uit de spuitzak, kleurige snoepjes en/of chocolaatjes.



Beoordeel het recept:

 (5 stemmen)



Bron: recepten.co

Door: