Traditionele trifle
Ster Ster Ster (2.8 / 5)
  • Recipe Single Image
  • ToetjesHoofdgroep
  • 12Aantal personen
  • 1 - Tijd
  • 6Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten



Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C/gasstand 4. Vet een cakevorm (20x20) in en bestuif licht met bloem.

Vermeng boter en 100 gr suiker in een grote kom. Klop de eieren er een voor een door. Vermeng bloem, bakpoeder en zout in een ander kommetje en schep dit door het botermengsel. Schenk het vervolgens in de cakevorm.

Bak in 25 minuten gaar. De cake is klaar als hij een beetje terugveert als je er in het midden op drukt. Laat de cake in de vorm 5 minuten afkoelen en haal hem dan uit de vorm en laat hem op een rooster volledig afkoelen. Snij de cake in kleine reepjes (2x10cm) en zet weg.

Klop in een grote kom met een elektrische mixer de room een beetje stijf. Voeg 4 el suiker en het vanille-extract toe en ga door met kloppen tot de room stijf is (als je het bakje omkeert valt de room er niet uit). Apart zetten.

Maak de custard klaar zoals op de verpakking staat. Zet apart.

Zo maak je de trifle: smeer alle kanten van de cake in met wat frambozenjam. Gebruik de helft van de stukjes cake om de bodem van de (trifle)schaal mee te bedekken. Besprenkel dit met de helft van de sherry en leg er vervolgens de perziken, aardbeien en bosbessen op. Leg hierop een laagje custard (gebruik de helft) en een laagje slagroom (1/3). Herhaal deze stappen nogmaals en eindig met een laag slagroom. Zet de trifle minimaal 30 minuten in de koelkast voordat je hem serveert.



Beoordeel het recept:

 (11 stemmen)



Bron: Allrecipes

Door: ReceptenVandaag