1. Doe de cakeblokjes in een grote schaal.
2. Schep de jam door de bosvruchten met vocht.
3. Schep dit over de cake en sprenkel de sherry erover. Breng 250 ml slagroom aan de kook met de melk, 75 g suiker en het vanillestokje.
4. Laat 5 min. trekken.
5. Neem het vanillestokje eruit, schraap met de punt van een mes het merg uit het stokje en roer het merg door het roommengsel.
6. Splits de eieren en mix de dooiers met 50 g suiker en de custardpoeder schuimig, voeg al roerend het roommengsel toe.
7. Schenk alles terug in de pan en verwarm het geheel al roerend tot een dikke vla.
8. Laat de vla afkoelen tot lauwwarm, roer regelmatig.
9. Schenk hem over de cake en vruchten en strijk hem glad.
10. Klop de rest van de slagroom stijf met 25 g suiker en strijk uit over de vla.
11. Laat de trifle 3 1/2 uur opstijven in de koelkast.
12. Laat vervolgens weer bijna op kamertemperatuur komen en strooi vlak voor het serveren de amandelen erover.
Beoordeel het recept:
Bron: AH Allerhande
Door: ReceptenVandaag