IJsbombe met sneeuw en sterren
(3.8 / 5)
  • Recipe Single Image
  • ToetjesHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • 34 - Tijd
  • 11Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten


  • Materialen:

Bereidingswijze

1. Week de abrikozenstukjes en rozijnen in sinaasappelsap met likeur.

2. Haal het ijs uit de vriezer en laat het iets zachter worden. (Zet het eventueel 20 seconden in de magnetron op 800 Watt).

3. Spatel de geweekte abrikozen en rozijnen met sap, koekkruimels, chocolade en noten door het ijs.

4. Schep de ijsmassa in de ingevette kom en strijk de bovenkant glad met de achterkant van een natte lepel of spatel.

5. Laat het ijs opnieuw bevriezen, minimaal 4 uur. Zet de ovenvaste schaal in de koelkast om goed koud te worden.

6. Verwarm de oven voor op 220°C.

7. Klop de eiwitten met de suiker in de vetvrije kom tot zich stijve pieken vormen.

8. Haal het ijs uit de vriezer, laat de vorm met het ijs schrikken in heet water en stort het ijs op de ovenvaste schaal.

9. Strijk het eiwit met nonchalante pieken over de ijsbol.

10. Zet de ijsbombe in de oven en laat het schuim in 2-3 minuten lichtbruin kleuren.

11. Serveer meteen met de erin gestoken brandende vuurwerksterretjes.



Beoordeel het recept:

 (32 stemmen)



Bron: Kerstrecepten

Door: