Ricotta uit de oven
  • Recipe Single Image
  • ToetjesHoofdgroep
  • 6Aantal personen
  • 115 - Tijd
  • 15Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Hang een vochtige theedoek in een vergiet.
2. Schep de ricotta erin, dek af met een bord en laat 3 dagen uitlekken in de koelkast. Sla dit niet over, want dan werkt het recept niet!
3. Verwarm de oven voor op 190ºC.
4. Bekleed een kleine springvorm van 18 cm Ø met bakpapier.
5. Neem de ricotta uit de vergiet en doe in een kom.
6. Roer met een vork de suiker erdoor.
7. Schep de ricotta voorzichtig in de springvorm en strijk het glad, zodat de springvorm tot aan de bovenkant gevuld is.
8. Dek de bovenkant af met bakpapier en zet de springvorm op een bakplaat.
9. Bak de ricotta 30 min. in de oven.
10. Neem de springvorm uit de oven en bestrooi de ricotta met een beetje suiker. Dit zorgt ervoor dat de ricotta aan de bovenkant niet aanbrandt!
11. Leg het bakpapier er weer op en bak de ricotta nog 10 min.
12. Neem de ricotta uit de oven en laat minstens 1 uur afkoelen in de koelkast.
13. Open de springvorm en neem de rand er voorzichtig af.
14. Open het bakpapier om het overtollige vocht eruit te laten lopen.
15. Serveer de ricotta met verse frambozen of aardbeien. Ook heerlijk met peer met honing.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: Delicious magazine

Door: ReceptenVandaag