1. Hak de chocola in de foodprocessor aan gruis.
2. Verhit de slagroom tot tegen de kook aan, doe er het vanille-extract en de piment in en giet de room door de vulopening van de foodprocessor over de chocola. Laat 30 seconden staan. Laat de machine 30 seconden draaien.
3. Breek het ei en doe het door de vulopening bij het chocolade-roommengsel. Laat de machine 45 seconden draaien.
4. Giet het mengsel in wat voor kopjes of potjes je ook gebruikt en zet ze minstens zes uur of tot de volgende dag in de koelkast. Denk er wel aan ze ruim 20 minuten voordat je ze wilt serveren uit de koelkast te halen, want als ze te koud zijn gaat dat ten koste van hun weelderige zijdeachtigheid.
5. Dit recept levert je bij elkaar 500 ml op en dat is genoeg om 8 potjes met een inhoud van om en nabij 60 ml te vullen. Als je alleen grotere koppen hebt, pas dan gewoon de hoeveelheden aan.
Beoordeel het recept:
Bron: kookboek Nigella bijt van Nigella Lawson
Door: ReceptenVandaag
Nigella Lawson is een kok die voor haar recepten kookboeken heeft geschreven. Haar bestsellers zijn 'Nigella bijt' en 'Nigella Express' met de lekkerste recepten. Ze heeft ook televisieprogramma's en is daarmee wereldwijd bekend geworden. Ze staat er bekend om dat ze recepten graag kort houdt om zo ...
Lees Meer