Frambozenpudding
(3.8 / 5)
  • Recipe Single Image
  • ToetjesHoofdgroep
  • 6Aantal personen
  • Tijd
  • 17Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Doe de bevroren frambozen in een schaal, maar laat er 20 apart ontdooien.
2. Schep de frambozen in de schaal om met de suiker en laat ze in 30 min ontdooien.
3. Week de gelatine in koud water.
4. Klop in een kom de slagroom stijf.
5. Pureer de frambozen met een staafmixer, wrijf door een zeef als je geen pitjes in de pudding wil hebben.
6. Schep een beetje frambozenpuree in een diep bord om straks de lange vingers in te dopen.
7. Verwarm in een pannetje ⅓ van de puree tot lauwwarm.
8. Doe de gelatineblaadjes erbij met het aanhangend water.
9. Roer tot de gelatine is opgelost.
10. Draai het vuur uit en meng de rest van de frambozenpuree erdoor.
11. Spatel de frambozenpuree luchtig door de slagroom tot alles egaal roze is.
12. Bekleed de puddingvorm/schaal met plasticfolie.
13. Doop de koekjes met de suikervrije kant in het bord frambozenpuree en zet ze strak aaneen met de besuikerde kant tegen de wand van de vorm.
14. Vul de vorm met de frambozenroom en dek af met de rest van de lange vingers.
15. Wikkel de vorm in plasticfolie en zet de pudding 1 nacht in de koelkast.
16. Verwijder de folie en stort de pudding voorzichtig op een bord.
17. Garneer met de resterende of verse frambozen.



Beoordeel het recept:

 (11 stemmen)



Bron: Elle

Door: