Chocolade chilimousse
(3.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • ToetjesHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 8Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

1. Giet een beetje water in een middelgrote pan en plaats hem op matig vuur.
2. Breek de chocolade in stukken, doe ze in een grote, hittebestendige kom en laat ze smelten boven de pan water.
3. Het water mag niet koken.
4. Laat de gesmolten chocolade afkoelen.
5. Klop in een andere kom de slagroom stijf en in een derde kom het eiwit tot het zachte pieken vormt.
6. Schep de afgekoelde chocolade door de slagroom en voeg dan het eiwit toe.
7. Meng alles voorzichtig. Verdeel het mengsel over glazen of kommen en laat het 20-30 minuten opstijven in de koelkast.
8. Bestrooi de mousse voor het serveren met chilivlokken.



Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)



Bron: Jamie Magazine

Door:

Over de kok

Jamie Oliver is een engelse kok die wereldwijd bekend is. Hij is bekend geworden door de televisieprogramma's die hij presenteert, maar ook door de goede kookboeken die hij heeft geschreven. Jamie Oliver is er van overtuigd dat iedereen kan leren koken en hij ziet het dan ook als zijn missie om iede...

Lees Meer