Driekleuren mousse au chocolat
(5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • ToetjesHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • 60 - Tijd
  • 28Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

1. Begin de bereiding van dit toetje met het klaar maken van de basisingredienten. Splits hiervoor de eieren en klop met een mixer de eidooiers schuimig met 40 gr kristalsuiker.
2. Klop vervolgens met een mixer in een droge en vetvrije kom de eiwitten met eveneens 40 gr suiker stijf.
3. Klop daarna de slagroom met de vanillesuiker stijf met de mixer.
4. Bereid vervolgens eerst de witte chocolade mousse.
5. Week hiervoor eerst de blaadjes gelatine ongeveer 10 minuten in ruim koud water.
6. Verwarm ondertussen de Kirsch.
7. Knijp dan de blaadjes gelatine goed uit en los deze op in de verwarmde Kirsch.
8. Smelt vervolgens de witte chocolade au bain marie door de chocolade in stukjes te breken en in kom te doen en deze kom vervolgens boven een pan met kokend water te houden.
9. Voeg dan aan de gesmolten chocolade eenderde van het eidooiermengsel en het Kirschmengsel toe.
10. Roer alles goed door elkaar en schep dan eenderde van het eiwitmengsel en eenderde van de slagroom er door.
11. Verdeel de witte chocolade mousse over vier coupes en zet deze coupes in de koelkast.
12. Bereid vervolgens de melkchocolade mousse.
13. Smelt hervoor de melkchocolade weer au bain marie.
14. Roer daarna met de mixer eenderde van het eidooiermengsel door de gesmolten chocolade.
15. Schep dan eenderde van de slagroom er door.
16. Voeg vervolgens de Grand Marnier toe en schep de Grand Marnier met eenderde van het eiwitmengsel door het chocolademengsel.
17. Laat de mousse enkele minuten opstijven.
18. Neem de vier coupes met de witte chocolade mousse uit de koelkast en schep in elke coupe een laagje melkchocolade mousse op de witte chocolade.
19. Plaats de coupes daarna weer terug in de koelkast.
20. Bereid als laatste de pure chocolade mousse.
21. Smelt hiervoor eerst weer de pure chocolade au bain marie.
22. Roer dan met de mixer de rest van het eidooiermengsel door de gesmolten chocolade.
23. Voeg daarna de cognac toe.
24. Schep vervolgens de rest van het eiwitmengsel en de rest van de slaroom door het chocolademengsel.
25. Laat ook deze mousse enkele minuten opstijven.
26. Haal de coupes weer uit de koelkast en schep op de melk chocolade mousse een laag pure chocolade mousse.
27. Plaats de coupes daarna weer terug in de koelkast en laat de mousses ongeveer 2 uur opstijven.
28. Garneer de driekleuren mousse met een toefje slagroom en wat chocoladesnippers.



Beoordeel het recept:

 (1 stem)



Bron: 2 Tomaatjes

Door: