Millefeuille met aardbeien
  • Recipe Single Image
  • ToetjesHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 26Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten

    Voor créme patisserie:

  • Voor millefeuille:

Bereidingswijze

Crème patisserie:
1. Klop de eidooiers met de helft van de suiker met een mixer tot ze romig zijn.
2. Zeef de maïzena en de bloem er boven en vermeng dit goed met elkaar.
3. Doe de melk met de rest van de suiker en het vanillestokje (insnijden over de lengte) in een steelpannetje.
4. Breng de melk net aan de kook en giet dit vervolgens bij het eidooiermengsel.
5. Schenk dit alles vervolgens in een schone steelpan en breng het al roerend aan de kook.
6. Laat het max. 2 minuten koken, roer de boter er door en laat de crème afkoelen.
7. Doe de crème in een kom en dek deze goed af met plastic folie om de vorming van vel te voorkomen.

Millefeuille:
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Halveer de plakjes bladerdeeg.
3. Leg de gehalveerde plakjes op een met bakpapier bedekte bakplaat.
4. Prik gaatjes in de plakjes met een vork.
5. Bak de plakjes vervolgens ongeveer 7 minuten in de voorverwarmde oven.
6. Maak ondertussen een siroop van 185 ml water en de suiker.
7. Doe het water in een steelpan, voeg de suiker toe en laat dit ongeveer 5 minuten doorkoken.
8. Bestrijk de bladerdeegplakjes met de siroop en zet ze daarna nomaals 7 à 8 minuten in de oven op 200°C of tot ze mooi goudbruin zijn.
9. Laat ze vervolgens afkoelen.

1. Klop de (afgekoelde) crème patisserie goed door met een mixer.
2. Klop de slagroom stijf en voeg deze toe aan de crème.
3. Snijd de aardbeien in vieren.
4. Neem vier borden en leg op ieder bord een plakje bladerdeeg.
5. Bedek dit plakje bladerdeeg met aardbeien en doe er wat crème bovenop.
6. Dek dit af met een plakje bladerdeeg.
7. Leg er weer wat aardbeien op en wat crème en dek dit weer af met een plakje bladerdeeg.
8. Bestrooi dit vervolgens met wat poedersuiker.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: 2 Tomaatjes

Door: