Sticky toffee pudding
  • Recipe Single Image
  • ToetjesHoofdgroep
  • 6Aantal personen
  • Tijd
  • 11Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten

    Voor de cake

  • Voor de saus:

Bereidingswijze

1. Beboter de vormpjes en bestuif met wat bloem.
2. Doe de gehakte dadels in een kom, schenk er kokend water bij tot deze onder staan, laat dit 20 min staan zodat de dadels het vocht op kunnen nemen en zacht worden.
3. Zodra dit het geval is kan de vanille-extract toegevoegd worden.
4. Zeef de bloem en het bakpoeder in de ovenschaal
5. Meng de boter en de suiker in de 2e kom tot een licht en crèmig mengsel, er kunnen wat suikerresten overblijven, maar dat is geen probleem, deze zullen smelten tijdens het koken.
6. Voeg hier nu beetje bij beetje de geklopte eieren aan toe, Meng heel goed gedurende het toevoegen.
7. Voeg nu de black treacle en klop goed.
8. Voeg nu 1/3 van de bloem toe, met een metalen lepel en doe er vervolgens 1/3 van de melk bij. Herhaal tot alle melk en bloem gebruikt is.
9. Nu mogen de dadals (inclusief evt. overgebleven vocht) er bij en meng zorgvuldig. Het pudding mengsel is nu een dik beslag.
10. Verdeel het mengsel over de 6 schaaltjes, zet deze op bakpapieren bak 20-25 in in de voorverwarmde oven (als 1 schaal gebruikt is dient dit 45-50 min. te zijn). De cake is nu gerezen en voelt stevig aan, laat nog even staan.
11. Zodra deze klaar zijn mogen ze uit de oven om 10 min. af te koelen alvorens ze om te keren op een bordje.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: Smulweb

Door: