Lemon tiramisu
(3.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • ToetjesHoofdgroep
  • 2Aantal personen
  • Tijd
  • 9Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Mix mascarpone met roomkaas en vanillesuiker in een kom.
2. Rasp en pers de halve citroen.
3. Meng in een ander kommetje de citroensap met de rasp en limoncello.
4. Verdeel de helft van het mascarpone-mengsel over de glaasjes.
5. Week de lange vingers in het limoncello-mengsel, breek ze door midden en steek ze in de glaasjes met mascarpone-mengsel.
6. Verdeel de helft van de lemon curd over de lange vingers, en hierover het laatste deel van het mascarpone-mengsel.
7. Giet hierover nog een beetje lemon curd.
8. Zeef voor de finishing touch een beetje cacaopoeder over de toetjes.
9. Net als ‘gewone’ tiramisu is het lekker om de toetjes even te laten opstijven in de koelkast, minimaal een uurtje.



Beoordeel het recept:

 (6 stemmen)



Bron: Brenda kookt

Door: