Witte chocolade mousse
(3.2 / 5)
  • Recipe Single Image
  • ToetjesHoofdgroep
  • 6Aantal personen
  • 15 - Tijd
  • 10Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Meng de roomkaas en het merg van de vanille met een mixer.
2. Voeg de crème fraîche erbij en mix tot het goed is gemengd.
3. Zet dit mengsel even apart.
4. Smelt de witte chocolade zachtjes au bain marie of in de magnetron (maximaal 30 seconden achter elkaar op medium stand, tussendoor telkens doorroeren).
5. Klop de eiwitten met het zout in een schone vetvrije kom tot er zachte pieken ontstaan.
6. Voeg de suiker hierna langzaam toe en zet dit mengsel ook even weg.
7. Vouw de gesmolten chocolade in het roomkaas-vanillie mengsel.
8. Vouw hierna de eiwitten hier zachtjes door, meng tot het net door elkaar zit.
9. Schep de mousse in schaaltjes en laat het minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
10. Serveer met geraspte chocolade.



Beoordeel het recept:

 (6 stemmen)



Bron: Brenda kookt

Door: