Citroentrifle met frambozen
(4.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • ToetjesHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • 30 - Tijd
  • 13Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Als je frambozen uit de diepvries gebruikt, laat ze dan ontdooien.
2. Rasp de citroen (gebruik hiervoor een fijne rasp).
3. Pers een halve citroen uit.
4. Meng de kwark met de mascarpone, 2 eetlepels suiker, citroenschil (houdt een beetje achter voor de garnering) en 2 eetlepels citroensap.
5. Verdeel over ieder schaaltje een koekje.
6. Meng de overig citroensap met 4 eetlepels water en een eetlepel suiker.
7. Druppel de helft van het citroenmengsel over de koekjes.
8. Verdeel 1/2 van het mascarpone-mengsel over de koekjes.
9. Verdeel hierover de rest van de koekjes en besprenkel dit met het overige citroensapmengsel.
10. Houdt een paar frambozen over voor de garnering, verdeel de rest over de koekjes.
11. Bestrijk dit met de mascarpone-mengsel.
12. Schep hierover de lemon curd en garneer de trifle’s met citroenrasp en een paar frambozen.
13. Laat de trifle’s ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast.



Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)



Bron: Brenda kookt

Door: