Rijstepap met rabarber en aardbeien
(4.3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • ToetjesHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 14Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten


  • Voor de rijstepap:

Bereidingswijze

1. Trek de taaie vezels van de rabarber en snijd de stelen in stukjes van ca. 2 cm.
2. Snijd de aardbeien in plakjes.
3. Doe de basterdsuiker met een klontje boter in een pan met een dikke bodem en verwarm deze al roerend op een middelhoog vuur tot er een lichtbruine karamel ontstaat.
4. Voeg de rabarber toe en doe er een flinke scheut prosecco of cava bij.
5. Laat de rabarber in ca. 15 minuten garen op een zacht vuur.
6. Laat het vocht zo veel mogelijk verdampen en pureer de rabarber als deze gaar is met een staafmixer tot een grof mengsel.
7. Strooi er daarna nog een beetje poedersuiker over.
8. Breng voor de rijstepap de melk met de slagroom aan de lavendel en het opengesneden vanillesstokje aan de kook.
9. Voeg al roerend de rijst toe en zet het vuur laag.
10. Blijf regelmatig roeren totdat de rijst na ca. 15-20 minuten gaar is.
11. Klop intussen de eidooiers met de suiker wit en schuimig.
12. Voeg het eiermengsel als laatste toe aan de rijstepap en verwarm deze op het kleinste pitje tot de rijstepap gaat binden. LET OP de pap mag NIET meer koken nadat het ei is toegevoegd.
13. Verwijder het vanillestokje.
14. Zet vier mooie hoge glazen klaar en schenk de rijstepap en de rabarber om beurten in laagjes in de glazen. Garneer met de in plakjes gesneden aardbeien en bestrooi met wat poedersuiker. Serveer met een amandelkrul of koekje.



Beoordeel het recept:

 (3 stemmen)



Bron: Toetjes recepten

Door: