Chocoladeparfait
(4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • ToetjesHoofdgroep
  • 6Aantal personen
  • Tijd
  • 16Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Bekleed een met koud water omgespoelde cakevorm langs de zijden met gladfolie en laat het aan beide kanten een stuk overhangen.
2. Smelt de in blokjes gebroken chocolade au bain marie of in de magnetron met de cognac of de koffielikeur (zie tip).
3. Roer de boter door de gesmolten chocolade.
4. Doe de koekjes in een plastic zak en verkruimel ze grof door er met de bodem van een steelpan op te slaan.
5. Scheid de eieren in dooiers en witten.
6. Klop de eierdooiers met de suiker tot een licht en luchtig mengsel.
7. Klop er de gesmolten chocolade door.
8. Klop de 1/4 liter slagroom met het cacaopoeder bijna stijf.
9. Klop de eiwitten stijf.
10. Spatel eerst de slagroom, daarna de verkruimelde chocoladekoekjes en ten slotte het eiwit door het chocolademengsel.
11. Schep het mengsel in de voorbereide cakevorm en zet de afgedekte vorm minstens een nacht in de diepvries.
12. Zet de vorm circa 30 minuten voor het serveren uit de diepvries in de koelkast.
13. Snijd de uitgelekte halve peren tot waaiers.
14. Klop de ⅛ liter slagroom met de advocaat tot een dikke vanillesaus.
15. Stort de chocoladeparfait op een plank en snijd met een telkens in heet water gedompeld mes in plakken van ca. 2 cm dik.
16. Leg de plakken op de bordjes. Garneer met de waaiervormig gesneden peren en een schepje vanillesaus.



Beoordeel het recept:

 (1 stem)



Bron: Toetjes recepten

Door: