Chocoladebavarois
(4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • ToetjesHoofdgroep
  • 6Aantal personen
  • Tijd
  • 10Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Meng de chocolade en melk in een pannetje.
2. Roer boven laag vuur tot de chocolade is gesmolten en de melk gaat koken. Haal de pan van het vuur.
3. Klop de eierdooiers en suiker.
4. Voeg langzaam de warme chocolademelk toe en meng alles goed.
5. Giet het mengsel in een schone pan en verwarm het op laag vuur tot het dik genoeg is om aan een houten lepel te blijven plakken. Laat het niet koken. Haal de pan van het vuur.
6. Doe 2 eetlepels water in een vuurvast kommetje.
7. Strooi de gelatine er in een gelijkmatige laag in en laat haar sponzig worden. Roer haar door het chocolademengsel tot de gelatine is opgelost.
8. Laat het mengsel koud, maar niet stijf worden en roer af en toe.
9. Klop de room tot zachte pieken en schep hem in 2 porties door het chocolademengsel.
10. Schenk de bavarois in 6 glazen (inhoud 2,5 dl) en zet hem enkele uren, een nacht of tot hij stijf is in de koelkast.



Beoordeel het recept:

 (3 stemmen)



Bron: Toetjes recepten

Door: