Black forest trifle
(5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • ToetjesHoofdgroep
  • 8Aantal personen
  • Tijd
  • 17Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Smelt 100 gram pure chocolade au-bain-marie. Houd dit apart en warm.
2. Verwarm voor de custard de helft van de slagroom in een steelpan, laat het niet koken.
3. Klop ondertussen de eierdooiers, suiker, maizena en het vanille-extract in een kom.
4. Haal de pan van het vuur en giet de hete slagroom al kloppend bij het eiermengsel.
5. Giet de ongekookte custard terug in de pan en verwarm deze op matig vuur tot de custard is ingedikt (het mengsel mag wederom niet aan de kook komen)
6. Als de custard klaar is, haal je deze van het vuur en voeg je de gesmolten chocolade al roerend toe, tot het goed gemengd is.
7. De schaal dek je af met huishoudfolie en laat je goed afkoelen.
8. Laat de kersen uitlekken en vang het vocht op.
9. Meng het vocht met een of twee eetlepels likeur.
10. Snijd de cake in plakjes en besmeer de helft met jam.
11. Leg de andere plakjes cake erop en snijd je cakesandwiches in dobbelsteentjes.
12. Verdeel de dobbelsteentjes over de bodem van de schaal(tjes).
13. Verdeel de kersen in een laagje over de cake en besprenkel het met of twee eetlepels likeur.
14. Laat het geheel goed intrekken, maximaal twee uur. Gebruik niet teveel vocht, anders gaan de kersen ‘drijven’.
15. Bedenk vervolgens met een dikke laag chocoladecustard en sluit af met een dikke laag losgeklopte slagroom.
16. Bewaar tot gebruik goed afgedekt in de koelkast.
17. Strooi de geraspte chocolade vlak voor het serveren over de trifle en decoreer met verse kersen.



Beoordeel het recept:

 (1 stem)



Bron: Christmaholic

Door: