Chocolademousse
(4.4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • ToetjesHoofdgroep
  • Tijd
  • 12Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingredi├źnten


  • Garnituur:

Bereidingswijze

1. Doe de stukken chocolade, de koffie en de verse room in een magnetronschotel.
2. Laat de chocolade 2 minuten smelten (750 watt).
3. Klop het eiwit op tot sneeuw in een tweede kom.
4. Voeg een snuifje zout toe.
5. Zodra het eiwit gaat schuimen, doe je er ook de fijne suiker bij.
6. Klop het eiwit helemaal stevig.
7. Giet de gesmolten chocolade over in een kom en zorg ervoor dat de chocolade en de room zich goed vermengen.
8. Spatel het eiwit voorzichtig onder het chocolademengsel.
9. Plaats minstens 1 uur op een koele plaats.
10. Klop de room op tot slagroom.
11. Voorzie per persoon ongeveer 2 eetlepels chocolademousse in een glas met een voetje of in een kommetje.
12. Garneer met de slagroom en enkele stukjes gekristalliseerde gember.



Beoordeel het recept:

 (5 stemmen)



Bron: Smulweb

Door: