Witte chocolade panna cotta
(4.1 / 5)
  • Recipe Single Image
  • ToetjesHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • 26Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingredi├źnten


  • Voor de ganache:

  • Voor de gekarameliseerde pecannoten:

Bereidingswijze

1. Breng de melk en de slagroom in een pannetje aan de kook.
2. Snij de vanille peul open en verwijder het merg met een mesje.
3. Voeg dit bij de melk.
4. Gooi het vanillestokje niet weg maar stop het in je suikerpot.
5. Laat de gelatine weken in koud water. Snij de chocola in kleine stukjes.
6. Haal het pannetjes van het vuur en laat de uitgeknepen gelatine oplossen in de room.
7. Roer het goed door elkaar met een garde.
8. Voeg nu de witte chocola toe en blijf roeren zodat er geen klontjes ontstaan en alle chocola is opgelost.
9. Zet het pannetje op ijswater en roer het tussentijds door.
10. Giet het afgekoelde mengsel in bakjes of glaasjes. Laat ze opstijven in de koelkast.

Voor de karamel
1. Verwarm de suiker met het water in een pannetje. Als de massa begint te borrel en bruin wordt, roer je het door elkaar met een garde.
2. Verdeel de Pecannoten over een vel bakpapier.
3. Giet de hete karamel er overheen en leg het aan de kant.
4. Pas op je vingers want dit is gloeiend heet.
5. Laat het geheel hard worden.

Ganache
1. Breng de slagroom aan de kook en snij de chocola in stukjes.
2. Haal het pannetje van het vuur en voeg de chocola toe.
3. Maak er al roerend een gladde saus van.
4. Laat de ganache iets afkoelen.

Afmaken
1. Haal de witte chocolade panna cotta uit de koelkast.
2. Verdeel een lepel van de ganache over de panna cotta.
3. Breek de Pecannoten karamel in stukken.
4. Garneer de witte chocolade panna cotta met de gekaramelisseerde Pecannoten.



Beoordeel het recept:

 (7 stemmen)



Bron: Uit pauline's keuken

Door: