Kruisbessen met vliesbloesem
(4.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • ToetjesHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 12Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten


  • Voor de syllabub:

Bereidingswijze

1. Doe voor het bereiden van de syllabub de citroenschil (onderste ingrediënten), het citroensap, de wijn, de nootmuskaat en de gember in een kom. Zet deze afgedekt minimaal 8 uur in de koelkast.
2. Breng de suiker, de citroenschil (bovenste ingrediënten) en 150 ml water in een pan met een dikke bodem aan de kook.
3. Roer totdat de suiker is opgelost.
4. Voeg de kruisbessen toe en breng weer aan de kook.
5. Zet het vuur laag en laat het mengsel 5-8 minuten pruttelen, totdat de bessen zacht zijn.
6. Schep de bessen in een schaal.
7. Kook de siroop ongeveer 3 minuten totdat hij dik en stroperig is.
8. Laat 1-2 minuten afkoelen en schenk over de kruisbessen. Laat het mengsel 20 minuten afkoelen.
9. Zeef het basismengsel voor de syllabub in een grote kom, voeg de room toe en klop met een garde.
10. Roer er beetje bij beetje de vlierbloesemsiroop door, totdat het mengsel dik maar niet te stijf is.
11. Voeg suiker naar smaak toe.
12. Schep het kruisbessenmengsel in glasen en garneer het met de syllabub.



Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)



Bron: Toetjes recepten

Door: