1,252
10 minuten
onbekende koks

Sinaasappelroom met gekonfijte vijgen en Danisch Blue

Bereidings tijd: 10 minuten

Aantal: 6

Ingredienten

– 100 gram Vijgen kontijt
– 3 eetlepels Grand Manier
– 75 gram Sinaasappelmarmelade
– 250 ml Qimiq (gekocht bij de horeca-groothandel)
– 50 gram Danisch Blue (of andere blauw schimmelkaas)

bereidingswijze

1. Klop de Qimiq glad met een mixer.
2. Voeg de sinaasappelmarmelade en de Grand Manier toe en roer hier een glad mengsel van.
3. Snijd de Danisch Blue in kleine brokjes.
4. Vul de glaasjes voorzichtig met de sinaasappelroom, gebruik evt. een spuitzak met een glad spuitstuk.
5. Schep hierop 2 tot 3 theelepels vijgen konfijt.
6. Verdeel de Danisch Blue over de glaasjes en steek er kleine lepeltjes in.

Waardering

(4 beoordelingen)