Mousse van kip met balsamico-aspic
(4.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • ToetjesHoofdgroep
  • 6Aantal personen
  • Tijd
  • 24Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Controleer de kipfilet op stukjes bot en andere ongerechtigheden.
2. Smeer een platte rechthoekige of vierkante schaal met iets opstaande rand dun in met zonnebloemolie.
3. Week de gelatineblaadjes in een met water gevulde kom.
4. Giet een halve liter kippenbouillon in een pan.
5. Breng aan de kook.
6. Doe de kipfilet in de bouillon en pocheer de kip in ongeveer 25 minuten gaar.
7. Laat de kipfilet iets afkoelen en snijd hem in blokjes.
8. Pureer het kippenvlees met behulp van een elektrische keukenmachine.
9. Voeg tijdens het fijnmalen de slagroom toe. Het mengsel dient smeuïg te zijn.
10. Breng deze mousse van kip op smaak met zout en peper.
11. Verdeel de mousse over 6 tot 8 kleine bakjes en dek deze af met folie.
12. Laat de mousse ongeveer een uur in de koelkast opstijven.
13. Giet een halve liter kippenbouillon in een sauspan.
14. Breng aan de kook.
15. Roer de balsamicoazijn en de honing door de bouillon.
16. Knijp de gelatineblaadjes goed uit.
17. Giet een bodempje water in een steelpan en breng aan de kook.
18. Los de gelatineblaadjes hierin al roerend op.
19. Roer deze vloeistof door de kippenbouillon die nog een minuut zachtjes moet doorkoken, totdat alle gelatine is opgenomen.
20. Giet de bouillon in de schaal en laat hem afkoelen en tot aspic stollen. De aspic dient circa een halve centimeter dik te zijn.
21. Hak de aspic in kleine stukjes of snijd hem in ruitjes of figuurtjes.
22. Plaats de kleine bakjes met mousse in het midden van een bordje.
23. Schep de aspic eromheen.
24. Serveer bij dit gerecht warm stokbrood met boter of toast.



Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)



Bron: Amuse recepten

Door: