Aardbeien-rabarbertiramisu
(3.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • ToetjesHoofdgroep
  • 8Aantal personen
  • Tijd
  • 14Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Was de rabarberstengels en snijd ze in stukjes van 1 cm.
2. Doe ze met een 1/2 cup suiker in een pan en laat het op middelhoog vuur een kwartiertje stoven totdat je een stevige moes hebt.
3. Halveer de aardbeien en laat deze 2 minuten meekoken.
4. Giet het vervolgens in een kom en laat het 30 minuten in de koelkast afkoelen.
5. Meng in een kom mascarpone met sinaasappelrasp en het merg van de vanillepeul.
6. Klop in een andere kom de slagroom met 2 theelepels suiker op totdat je pieken krijgt.
7. Voeg 1/3 van het mascarponemengsel voorzichtig door de opgeklopte slagroom.
8. Voeg vervolgens de rest van het mascarponemengsel toe en roer het voorzichtig door totdat het één geheel wordt.
9. Meng in een diep bord de sinaasappelsap met de likeur en dip de lange vingers één voor één met de niet-gesuikerde kant in het bord.
10. Leg de helft van de lange vingers op de bodem van de schaal.
11. Doe vervolgens de helft van het mascarponemengsel hier bovenop en smeer het uit.
12. Giet de helft van het fruit hier overheen.
13. Maak een tweede laag van lange vingers, mascarpone en als laatst het fruit.
14. Dek de schaal af met plastic folie en laat het minimaal 6 uur in de koelkast opstijven.



Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)



Bron: Iris

Door: