Peer appelcrumble met een vleugje Licor 43
Ster Ster Ster Ster (3.7 / 5)
  • Recipe Single Image
  • ToetjesHoofdgroep
  • 2Aantal personen
  • Tijd
  • 9Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven op 200 graden.
2. Snijd de appel en peer in stukjes en besprenkel ze met wat citroensap zodat ze niet verkleuren.
3. Bestrooi ze met kaneel en de eetlepel suiker en doe een klein scheutje Licor 43 erbij. Meng dit goed.
4. Meng de boter, bloem en suiker en maak hier kruimeldeeg van.
5. Doe een klein beetje boter in een pan en stoof vervolgens ongeveer 5 minuten het peer-appelmengsel gaar op laag vuur.
6. Vet 2 ovenvaste schaaltjes in met boter en vul ze met het peer-appelmengsel.
7. Doe de crumble er bovenop en druk het een beetje aan.
8. Bak de crumble zo'n 20 a 25 minuten.

TIP! Heerlijk met een beetje slagroom of een bolletje vanille-ijs.



Beoordeel het recept:

 (10 stemmen)



Bron: Iris

Door: ReceptenVandaag