Hangop
  • Recipe Single Image
  • ToetjesHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • 15 - Tijd
  • 10Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Zet een fijne zeef op een metalen mengkom.
2. Leg een schone handdoek in de zeef en schenk daar een halve liter volle biologische yoghurt in.
3. Zet de mengkom met de zeef erbovenop een paar uur in de koelkast zodat het vocht uit de yoghurt kan trekken.
4. Doe de pistachenootjes in een koekenpan en verwarm ze met een eetlepel honing.
5. Als de pistachenootjes goed bedekt zijn met honing en een beetje kleur hebben gekregen leg je ze op een stukje bakpapier om af te koelen.
6. Haal na minimaal vier uur (hoe langer hoe dikker de hangop) de yoghurt uit de koelkast.
7. Snijd twee perziken in blokjes.
8. Verdeel de romige hangop over vier schaaltjes en garneer het met de stukjes perziken en de honing-pistachenootjes.
9. Schenk voor een mooie glans en wat extra smaak nog een klein beetje honing over je dessert en dan: aanvallen maar!

TIP! Voor nóg meer smaak en structuur kun je er ook wat koekkruimels of krokante muesli bij serveren.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: Chicks love food

Door: ReceptenVandaag