1. Snijd een vanillestokje door de helft en splijt hem open.
2. Haal de zaadjes eruit doe ze in een pan met de melk, de slagroom en de suiker.
3. Voeg de lege vanillepeul bij het mengsel (dit geeft extra smaak af!) en verwarm op een laag vuur tot net onder het kookpunt.
4. Week in de tussentijd twee gelatine blaadjes in een kom met koud water.
5. Haal de gelatine-blaadjes uit het water en doe ze bij de andere ingredienten in de pan.
6. Haal de pan van het vuur, haal de vanillepeul eruit en verdeel de inhoud van de pan in 4 kleine bakjes of glaasjes.
7. Doe de glaasjes in de koelkast met wat vershoudfolie erover heen om vellen te voorkomen en laat ze ten minste 2 uur afkoelen voordat je ze serveert. TIP! je kunt het afkoelen wat versnellen door de glaasjes nadat ze in de koelkast een beetje zijn afgekoeld kort in de vriezer te stoppen.
8. Als ze helemaal zijn afgekoeld serveer je de panna cotta zo in het glaasje of mooi op een bord. Zet hiervoor het glaasje omgedraaid op het bord, tik een paar keer hard op de bodem zodat de panna cotta loslaat.
9. Verwijder voorzichtig het glaasje.
10. Garneer de panna cotta met frambozen, bosbessen en een takje munt!
Beoordeel het recept:
Bron: Chicks love food
Door: ReceptenVandaag