Monchou toetje met frambozensaus
Ster Ster Ster Ster (4.3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • ToetjesHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verkruimel de koekjes zo fijn mogelijk (in de blender of tussen een bakpapiertje met een deegroller) en meng dit met de kaneel. Zet een steelpannetje op met de boter. Haal van het vuur wanneer de boter is gesmolten en doe de koekkruimels hier in. Meng goed met een lepel en zet even weg.
2. Mix ondertussen de monchou, met de poedersuiker en het sap en rasp van een halve limoen goed door elkaar en zet weg wanneer je een zijdezachte structuur hebt bereikt (daar is 'ie weer). Neem een nieuwe kom en mix hier de slagroom met het zakje vanillesuiker in stijf.
3. Ga nu de glaasjes vullen. Begin met de koekkruimels en druk ze goed aan met je vingers. Vervolgens verdeel je de monchouvulling over de glaasjes, dit gaat het makkelijkst met een spuitzak met een ronde spuit. Hierna is de slagroom aan de beurt. Dek de glaasjes af en zet in de koelkast.
4. Zet vier mooie frambozen apart. Neem een steelpannetje en breng hierin de frambozen, met de eetlepel suiker en het resterende limoensap aan de kook. Laat even koken terwijl je goed blijft roeren en de frambozen uit elkaar vallen. Pureer vervolgens met een staafmixer en haal het hierna door een zeef (zo komen er geen pitjes van je frambozen in je sausje).
5. Haal de glaasjes een half uur of uur voor serveren uit de koelkast zodat de glaasjes op temperatuur kunnen komen (anders beslaan ze). Sprenkel het frambozensausje er overheen en plaats een mooie framboos bovenop. Ready is je perfecte dessert!



Beoordeel het recept:

 (9 stemmen)



Bron: Zoet

Door: ReceptenVandaag