1.Verwarm de oven voor op 200 graden.
2.Snij de vijgen kruislings in vieren tot 1 centimeter van de bodem, zodat de partjes aan elkaar blijven.
3.Zet de vijgen dicht tegen elkaar aan in de ovenschaal. Ze zuigen zo bij het bakken het eruit lopende sap weer op. Zet de vijgen niet op een bakplaat, want dan loopt het sap eruit en verdampt.
4.Besprenkel de vijgen met ongeveer de helft van de honing en bestrooi eventueel met wat kaneel (optioneel).
5.Bak de vijgen ongeveer 10-15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze zacht en sappig zijn en het sap borrelt (bak ze niet langer dan 15 minuten in totaal).
6.Hak ondertussen de pistachenoten fijn.
7.Serveer de vijgen met de Griekse yoghurt, de gehakte pistachenoten en besprenkel met de rest van de honing. Smullen maar!
8.Je kunt de verse vijgen serveren met de Griekse yoghurt er naast of er op!
Beoordeel het recept:
Bron: Micook
Door: ReceptenVandaag