Trifle met maltesers en baileys
(5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • ToetjesHoofdgroep
  • 2Aantal personen
  • Tijd
  • 10Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

1. Verwarm voor het koffiemengsel de koffie, 1 eetlepel melk en 100 ml water in een pannetje en roer door elkaar.
2. Voeg de helft van de chocolade toe en roer er door.
3. Neem een ander pannetje of kom en klop daar 70 ml melk, andere helft van de gesmolten chocolade en de likeur door elkaar.
4. Mix de slagroom met de klop-fix in een schone kom stijf.
5. Neem de glazen of kommetjes er bij en schep een klein beetje slagroom op de bodem.
6. Sop de koffieleutjes in het koffiemengsel en verdeel over de laag slagroom.
7. Doe er weer een laagje slagroom over en bestrooi met een beetje geraspte chocolade.
8. Sop de chocolate chip koekjes in het likeurmengsel en maak hiermee de volgende laag. Als de koekjes niet passen maak je ze op maat.
9. Herhaal de laagjes slagroom, geraspte chocolade en likeur-koekjes tot bovenaan het glas en verdeel tussendoor ook nog een laag Maltesers er tussen.
10. Eindig met een laag slagroom, chocoladerasp en garneer met de overgebleven Maltesers. Bewaar het toetje in de koelkast.



Beoordeel het recept:

 (1 stem)



Bron: Leuke recepten

Door: