Broodpudding met rozijnen
(3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • ToetjesHoofdgroep
  • 6Aantal personen
  • Tijd
  • 12Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

1. Vet een ovenschaal in met boter.
2. Verwarm de roomboter een paar seconde om hem smeerbaar te maken.
3. Snijd de broodjes doormidden en besmeer de binnenzijde met boter. Leg de helft van de broodjes schuin, iets over elkaar, op de bodem van de schaal.
4. Bestrooi met wat kaneel en 15 gr suiker.
5. Verdeel daarna de andere broodjes er over en bestrooi met kaneel, een beetje nootmuskaat, rozijnen en 15 gr suiker.
6. Mix de eieren, 15 gr suiker en eventueel de southern comfort met een garde of mixer door elkaar.
7. Verwarm de melk en de room in ene pannetje maar laat niet koken.
8. Voeg het warme roommengsel toe een de geklopte eieren en mix in een paar keer door elkaar zodat er geen klonters meer in zitten.
9. Giet het mengsel over de broodjes en laat 30 minuten intrekken.
10. Verwarm de oven op 180 graden. Bak de broodpudding 30 minuten in de oven totdat de bovenzijde krokant is.
11. Laat het gerecht 10 minuten afkoelen met de ovendeur op een kier.
12. Serveer de broodpudding als hij nog warm is of op kamertemperatuur.



Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)



Bron: Leuke recepten

Door: