1. Verwarm de slagroom en melk in een pannetje, zorg dat het net niet kookt.
2. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er uit.
3. Voeg samen met het stokje toe aan het roommengsel.
4. Voeg ook de suiker toe en los op. Laat het mengsel ca 20 min net niet koken.
5. Week de gelatine in koud water en roer door het mengsel.
6. Zet het vuur uit en laat het mengsel afkoelen naar kamertemperatuur.
7. Hak of rasp de chocolade fijn.
8. Schep 2/3 van de chocolade er snel door heen.
9. Verdeel de room over kommetjes.
10. Laat 4 uur opstijven in de koelkast.
11. Draai de schaaltjes om op een bord. Als de panna cotta moeilijk los komt houd je de onderkant van de schaaltjes even in warm water.
12. Verdeel voor het serveren de rest van de chocolade en het rode fruit er over.
Beoordeel het recept:
Bron: Lekker en simpel
Door: ReceptenVandaag